Hundsport - Agility

Lappsets satsning på hundsport har resulterat i ett underlag som är tryggt för såväl användare som miljö. Vi erbjuder tjänster som rengöringsservice, underhåll och återvinning av uttjänt konstgräs. Hundarnas välbefinnande på träning och tävlingar är A och O för oss.
HemsidaSporterHundsport - Agility

Miljövänliga och trygga lösningar gör hundsport roligare!

Experter på hundsport har varit med och utvecklat våra lösningar, därför kan vi erbjuda de bäst lämpade produkterna för sporten.

Miljövänligt konstgräs för agility 

Agility Softex konstgräsmatta har en stark bottenkonstruktion och kraftiga strån och passar både för utomhus- och inomhusbruk. Den har utvecklats med hundsport i åtanke och klarar hårt slitage. Underlaget uppfyller kraven i den europeiska REACH-förordningen, vilket innebär att konstgräset inte innehåller några ämnen som är skadliga för hälsa eller miljö.

Puikkaa pukkaa agilityradalla.
Valoa tunnelin päässä!
Nyt ei olla kallepalandereita vaikka pujotellaankin!
Agilityn pituushyppy.
Putkesta ulos! Lappset PuurouheTM ei muuten kulkeudu tassuissani putkeen!
Agility on vauhdikas laji.
Koiraurheilu on ihanaa, mutta joskus täytyy levätä hetken.
Agility on kivaa, mutta ah! niin haastavaa!
Ihanaa vaan levätä parhaan ystävän kanssa agilitykisoissa.
Agility sopii kyllä kaikenrotuisille ja kaikenkarvaisille koirille. Myös minulle.
Jenna Caloander

Funderar du på att skaffa agilitybana?

Vår expert Jenna Caloander ger dig gärna råd i frågor om agilitybanor.

Jenna Caloander
jenna.caloander@lappset.com

Underhållstjänster

Underhållstjänster som en del av agilitybanans livscykel

I hundsport – såsom snabbrörlig agility – är planens säkerhet högsta prioritet för varje hundägare och ledare. Säkerheten är summan av flera faktorer: Underlaget ska ge tillräckligt grepp, så inte hundens tassar och ledarens fötter glider på underlaget. Konstgräset ska ha strån som inte orsakar skador på hundens tassar eller klorna. Samtidigt ska underlaget vara så flexibelt att hundarna kan utföra sina rörelser i snabbt tempo. Underlaget ska lämpa sig både för både små chihuahua- och stora Grand danois tassar och rörelsemönster.

Vi kan erbjuda underhållservice för agilityunderlag, från rengöring av underlaget till reparation och återvinning. Regelbundet underhåll sparar både kostnader och på hundens tassar. Ett underlag som underhålls regelbundet håller upp till tio år längre än ett som inte rengörs. Vår PlayCare-service sköter rengöring, underhåll och reparationer samt återvinning.

Läs mer om våra underhållstjänster

">

Rengöringstjänster

Våra rengöringstjänster omfattar borttagning av hår och annan smuts från underlaget. Du kan välja mellan torr- eller våttvätt. Torrtvätt görs med borstar och rengöringsmaskin. För våttvätt använder vi oss av en rengöringsmaskin som är speciellt konstruerad för våtrengöring av underlag.  Våttvätt rengör konstgräset på djupet och avlägsnar skräp och andra föroreningar. Rengöringen kan utföras även vid regn.

Reparation av underlaget

Hundsport är fylld av fart och fläkt, och underlaget måste tåla hårt slitage. Ett underhållet och helt underlag är säkert för användaren, då finns inga gropar eller sprickor som orsakar skador. Vår service omfattar reparation av hål och sprickor i underlaget och/eller ny beläggning. 

Underhåll av tillbehör

Både träning och tävling är trevligare när utrustning och omgivning är i gott skick. Som tilläggstjänst erbjuder vi även underhåll och reparation av utrustning och ytan runtomkring planen. 

Återvinning

Hållbarhets- och miljöansvar är en viktig del av vår verksamhet och våra livscykeltjänster. När underlaget är förbrukat ser vi till att det återvinns ansvarsfullt, oberoende tillverkare.

Vill du ha mer information om vår tjänst PlayCare?

Vårt PlayCare-team hjälper dig med frågor angående underhåll av underlag från Lappset Sports sortiment.

sverige@playcare.se
0171-270 80

Prenumerera på vårt nyhetsbrev