Föreningsstöd

Att investera i en konstgräsplan eller övertryckshall är en stor sak för en förening. För att projektet och dess omfattning inte ska överskugga entusiasmen erbjuder vi dig och föreningen det stöd som behövs för att genomföra projektet. Från början till slut.
HemsidaSporterFotbollFöreningar

Vårt stöd under hela projektet

Vi ger dig all slags hjälp. Vi ställer frågor, kartlägger dina behov och din situation. Vi beräknar investeringskostnader och driftsekonomi och hjälper dig ansöka om föreningsstöd vid behov.

Vi hjälper även till med återvinningen av materialet när allt är uttjänt. En totallösning innebär lägre kostnader och ett enklare projekt.

Vid inköp av fotbollsplan med konstgräs eller en övertryckshall

1. Vi tar fram en strategi tillsammans
En anläggningsplan tryggar spelförhållanden för medlemmarna i en förening. Tillsammans tittar vi på hur verksamheten, medlemsantalet och åldersfördelningen ser ut och hur den kommer utvecklas. Det är viktigt att veta vad som kommer krävas av anläggningen.

2. Hitta en yta
Första steget är att hitta en yta. Följ gärna planläggningen i din kommun eller fråga oss. Viktiga frågor när man ska välja yta är om det är enkelt eller svårt att utföra markarbete och vilka eventuella miljökrav som ställs på ytan och i området.  

3. Kalkyl
Vi beräknar projektets investerings- och driftskostnader. I kalkylerna tar vi hänsyn till bland annat finansiellt stöd, lån, hyresintäkter och underhållskostnader.

Helhetslösning – enkelt och lönsamt

1. Projektplanering

I planeringsfasen går vi igenom dina behov och tar fram en lösning som passar. Därefter tar vi fram planer för markanläggning, el och andra tekniska krav. Vi har erfarenhet av att samarbeta med både stora och små föreningar. Vi har exempelvis planerat och installerat fyra fotbollsplaner och två övertryckshallar med planer åt HJK, Helsingfors fotbollsklubb.

2. Produkter

Här väljer ni miljövänliga produkter av högsta kvalitet: konstgrässystem, energilösning till hallen, höjd på staket, papperskorgar m.m. Vi hjälper er gärna då vi av lång erfarenhet och vet vad som fungerar under olika förhållanden.

3. Finansiering

Vår finansieringsplan hjälper er att följa projektets kostnader löpande. Vi beräknar investerings- och driftkostnader och hjälper dig ansöka om eventuellt stöd. 

4. Produktion

Valda produkter för ert projekt levereras i god tid före installation. Produktprocessen är enkel att följa då alla produkter kommer från en och samma leverantör.

5. Projekthantering och tillståndsprocesser

Vår projektledare håller i trådarna och planerar allt tillsammans med dig. Tillståndsprocesserna måste starta med en gång så att byggnadsarbetet kan komma igång i tid. 

6. Markarbete och miljökrav

Vi är vana anläggare och har både eget team samt lokala samarbetspartners. Vi ställer höga krav på både samarbete och utförande. Profileringen av den översta ytan på konstgräsplanen gör vi själva eller överlåter till en samarbetspartner. Vi ställer även mycket höga krav på jämnhet: toleransen på en 3 m rätskiva är högst tio millimeter.

7. Leverans och installation

Vårt eget installationsteam PlayCare installerar din konstgräsplan eller övertryckshall. Vi installerar 
5 000 objekt och gör 500 besiktningar om året. Efter installationen testar en extern och oberoende expert din yta enligt Nordic. Det säkerställer att din plan är av god kvalitet och höjer spelarvärdet för den.
 

8. Service och underhåll

En väl underhållen konstgräsplan är lätt att spela på och ökar spelglädjen under lägre tid. Detsamma gäller övertryckshallar. När allt fungerar som det ska är alla glada och spelet flyter på. 
Vårt underhållsteam från PlayCare kan sköta all service och underhåll, vecko- eller årsvis. Alternativt kan man få sin personal utbildad. Det finns flera olika underhållspaket att välja mellan, allt för att passa dig som kund bäst. 

 
Underhåll och service

9. Återvinning

För oss är återvinning självklart. För oss är det en hederssak att ge din konstgräsplan ett förnyat liv, det vill säga återanvända eller återvinna den. Konstgräsplaner hör inte hemma på deponier.

Har du ett idrottsprojekt i tankarna?

Våra experter hjälper dig välja den bästa lösningen och stöttar i planering och inköp.

sverige@lappset.com

0171-270 80

Klicka här för hjälp
Tre skäl till att köpa våra tjänster

1. Råd och omsorg

Du får konkreta råd och stöd under hela projektet. 

2. Vi finns här för dig

Vi är ett stabilt familjeföretag med höga värderingar och kundvård som sträcker sig även efter projektet slut.

3. Innovativt och med hög kvalitet

Vi är stolta över vårt jobb. Vi levererar hållbara och prövade produkter som håller år efter år.
Men utveckling är viktigt, därför lyssnar vi på våra kunders behov och önskemål så vi kan fortsätta utvecklas och utveckla.
 
Läs mer om interaktiv sportutrustning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev