Ojakkala hundsporthall

HemsidaReferenserOjakkala hundsporthall

Hundskolan i Ojakkala är populär bland agilityutövare

Piia Sillanpää har arbetat med hundar som företagare sedan 2008. År 2013 hyrde hon en lokal på 500 kvadratmeter i en gammal industrihall och renoverade den så att den passade för hundträning. Vid renoveringen fick golvet i hallen en helt ny och högklassig yta i konstgräs, som är utformad med hundekipagens välbefinnande i åtanke.

Hundskolan hyrde lokaler i Ojakkala, och dit levererade Lappset ett underlag i konstgräs som utvecklats för hundsport. Hallen är populär bland ekipagen och har fått höga betyg av användarna.

”Underlaget är det viktigaste för samarbetet mellan hunden och föraren och deras säkerhet i den här typen av verksamhet. Hundsport, som exempelvis agility, är en sport med snabbt tempo, då risken för att halka på tassarna är stor. Det högklassiga konstgräset är lagom elastiskt för att hundar i alla storlekar och förare i alla åldrar tryggt ska kunna träna och tävla på underlaget”, säger Piia Sillanpää .
Undersidan av mattan i hallen i Ojakkala är särskilt utformad för hundsport. Den är tillräckligt elastisk med tanke på hundarnas fysiska hälsa. Förutom hundarnas välbefinnande är även förarnas hälsa och säkerhet viktig.
”Det har kommit mycket positiva kommentarer om underlaget från användarna. Jag har i själva verket inte fått någon negativ återkoppling på underlaget alls. En kvinna i medelåldern sa att hon inte fick besvär med knäna när hon sprang med sin hund i hallen”, säger Sillanpää.
Man behövde inte lägga någon extra matta med svikt under, för är inbyggt i konstgräslösningen. Mattan i hallen i Ojakkala installerades direkt på betonggolvet.
"Det hade man inte kunnat göra med mattor från andra tillverkare. Dessutom hade man kunnat klippa "gräset" om det hade behövts. Jag har inte ångrat mattköpet för en dag, även om jag förlorade några nätters sömn under installationen. Mattan är ju det dyraste och viktigaste inslaget i hallen," säger Piia Sillanpää om det lyckade inköpet.

 

Bilder på projekt
 • Kapacitet
  100 personer
 • Yta
  500 m2, varav 470 m2 träningsyta. Resterande 30 m2 är inhägnad, utrymme för material och toaletter
Projektinformation
 • Plats
  Vihti
 • Byggnadsår
  2013
 • Kund
  Hundskolan Sudenpentu
Prenumerera på vårt nyhetsbrev