HemsidaReferenserHJK övertryckshall

HJK: Finlands modernaste och mest energieffektiva övertryckshall

Helsingfors fotbollsklubb HJK har investerat in två högklassiga övertryckshallar från Lappset. Den ena av dem, Töölön Kupla, är Finlands mest moderna och energieffektiva i sitt slag.

Där bakom stadion skymtar den fram på Idrottsgatan, övertryckshallen Töölön Kupla, PK7. Töölön Kupla bildar en snygg helhet tillsammans med de av Museiverket skyddade byggnaderna Olympiastadion och Helsingfors ishall. 
 
– Återigen hjälpte Lappset till med samarbetet med myndigheterna och bidrog till att Töölön Kupla fick undantagstillstånd i ett historiskt viktigt område, säger HJK:s chef för relationer Antti-Jussi Väinölä med ett leende. Bakom färdigställandet av hallen ligger det stora gemensamma insatser.
 
I Töölön Kupla, som är känd för sin arkitektur, har man noggrant tänkt igenom varje detalj. Tack vare formen flödar ljuset ner från taket till båda sidor av utgången som är placerad på den andra långsidan. Det gör att nödutgångarna hålls fria.

Lätt att spara in på uppvärmningen med mobilen
 
För HJK är det viktigt att både minimera kostnaderna och koldioxidavtrycket. Töölön Kupla, som levererats av Lappset, är också Finlands mest moderna och energieffektiva hall i sitt slag. Tvåvåningsbyggnaden utan värmebryggor ger bättre isolering vid uppvärmning och nedkylning. 
 
– Det är en stor fördel att vi kan styra uppvärmningstekniken och reglera energikostnaderna på distans med en styrenhet på den egna mobilen, säger Väinölä nöjt om Lappsets lösning. Men den kan man även övervaka taken och inomhusutrymmena. Några gånger har det hänt att dörren till nödutgången i hallen har brutits upp genom skadegörelse och det har blivit dåligt tryck. Då måste man agera snabbt.

Väinölä är mycket nöjd med HJK:s och Lappsets samarbete. ”Under åren har jag märkt att de på Lappset är innovativa och alltid ser saker och ting mer långsiktigt”, säger Väinölä. 
 

LÄS ÄVEN DEN ANDRA BERÄTTELSEN OM HJK:S OCH LAPPSETS SAMARBETE INOM FOTBOLLSPLANER AV KONSTGRÄS
Projektinformation
  • Plats
    Helsingfors
  • Projekt
    Konstgräs till fotbollsplaner: Ilomäentie, Lehtikuusentie, Pajamäki, Sahara. Övertryckshallar: Töölön Kupla (PK7) och Pajamäki
  • Servicetjänst
    HJKs idrottsförvaltare fick utbildning i praktiskt underhåll
Prenumerera på vårt nyhetsbrev