HemsidaReferenserHJK fotboll

Innovativa lösningar och hög service

Helsingfors fotbollsklubb, HJK, har sex fotbollsplaner som Lappset har levererat. Två av dessa ligger i övertryckshallar, även dessa är från Lappset. Lösningens kvalitet i kombination med hög service och innovationstänkande är faktorer som HJK nämner som avgörande för den långa relationen med Lappset.

Projekt
  • Plats
    Helsingfors
  • PROJEKT
    Fotbollsplaner i konstgräs: Ilomäkivägen, Lärkträdsvägen, Smedjebacka, Sahara. Övertryckshallar: Kupolen i Tölö (PK7) samt Smedjebacka.
  • SERVICE
    Deltagande i utbildning av HJK:s motionsplatsskötare i praktiska underhållsfrågor
Se fler projekt

När HJK:s chef för relationer Antti-Jussi Väinölä minns hur klubbens och Lappsets gemensamma historia började, berättar han övertygat. HJK hade bett om en offert för övertryckshallen i Smedjebacken och renovering av flera fotbollsplaner med konstgräs från flera olika leverantörer.

– Lappset lovade att de skulle sköta alla ärenden med myndigheterna, såsom undantagstillstånd och bygglov, och de kände till stadens organisation. Det var sådant som var ganska nytt även för oss, säger Väinölä.

Hållbara idrottsplaner och deltagande i serviceutbildning 
 
De fotbollsplaner som Lappset har levererat som har utformats på fotbollens villkor har stått pall för intensiv användning – klubben har hela 3 500 fotbollsspelare. Väinölä tackar både Lappsets högklassiga konstgräs och servicepersonalen för det. Lappset har deltagit i HJK:s utbildning för idrottsplatsskötare på yrkesinstitutet Stadi och i de praktiska delarna av Vierumäki idrottsinstituts läroavtalsutbildning.
 
”Med bra underhåll håller planen i 2–4 år längre än med dåligt underhåll”, säger Väinölä.

Innovation med en samarbetspartner
 
Relationen mellan HJK och Lappset har bara fördjupats under åren, och Väinölä rådfrågar Lappset i många frågor. Han har märkt att den innovationsförmåga som kom fram redan i början hos medarbetarna på Lappset inte har något slut.

”Vi har exempelvis tillsammans förädlat processen för att samla in fyllnadsmaterialet på våren och kan återställa det på fotbollsplanen. Det är en årlig besparing på 8 000 euro för oss”, säger Väinölä glatt.

 
LÄS ÄVEN DEN ANDRA BERÄTTELSEN OM HJK:S OCH LAPPSETS HALLSAMARBETE.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev