Smart rengöring av underlag

HemsidaNyheterBloggarSmart rengöring av underlag
Underlagen på lek- och motionsplatser rengörs nu på ett smart sätt

Mina kunder har ofta retat sig på de höga kostnaderna för att byta ut skyddsgrus eller lek- eller strandsand. Även om det är tråkigt kan entreprenören inte påverka jorddeponiernas placering, standarder eller mängden jordmassor som ska bytas ut, vilket påverkar kostnaderna direkt och höjer dem en hel del.

Genom åren blir skyddsgruset under gungställningen hårt eller förpackas så mycket att ytan är mycket lägre än då den installerades. Därför är underlaget inte längre så mjukt som standarderna kräver. Flisunderlag blir blöta och mörka, och flis som tagits fram med fräs blir vasst. Jag har själv en hel del erfarenheter från sandområden på badstränder där jag letat med metalldetektor och istället för ett mynt fått glasbitar eller rostiga spikar i handen. 

 

Ovan nämnda säkerhetsrisker i anknytning till underlag är dessvärre vanliga i Finland, och våra kunder har lagt fram önskemål om ett billigare alternativ till att förnya värdefulla underlag istället för att köpa nya.

Vi kom fram till att vi måste hitta ett vettigt sätt att förlänga livslängden på olika underlagstyper så att de motsvarar livslängden hos lek- och motionsredskap. Vårt forskningsarbete gav resultat och i vår kan vi stolt presentera en underlagsrengöringstjänst för flis, skyddsgrus, sand, konstgräs och gummiunderlag. I samarbete med vår tyska samarbetspartner Sandmaster är vi den första och enda i Finland som erbjuder denna tjänst.

Rengöring av underlag är inte bara ett kostnadseffektivt sätt att se till att lek- och motionsplatserna förblir säkra, utan också ett ekologiskt och hållbart alternativ. Rengöringen ökar också trivseln i området, vilket är ett trevligt plus.  Underlagen rengörs med fördel i samband med t.ex. PlayCare-tjänsten Nytt liv. Nytt liv-tjänsten väcker nytt liv i trötta lek- eller motionsområden.

Sandmaster-maskinen rengör det sandbaserade underlaget från löst material och blandar, luftar och mjukar upp det ända ner till säkerhetsunderlaget, upp till 40 cm ner. I samband med rengöringen avlägsnar man skräp, stenar och annat löst material som inte ska vara i underlaget. Syntetiska underlag våtrengörs med maskin, vilket tar bort ingrodd smuts från konstgräsets strån och fyllnadsmedlet. Våtrengöring ger underlaget nytt liv och skänker gjutna underlag och löpbanor ny spänst.

Nu vill jag kasta över bollen till er som arbetar med lek- och motionsplatser på olika sätt. Fundera på vad som är ert mest förfallna område som ni ska ta hand om eller planerar att rusta upp. Tillsammans besöker vi platsen för att se hur vi kan göra området trivsamt igen och få det i aktivt bruk – kostnadseffektivt och ekologiskt!  

Kontakta oss:
jens.lindgren@lappset.com tel. +358 (0) 40 746 3608

Läs mer på www.playcare.se

Jens Lindgren

Försäljningschef, PlayCare - Sverige och Finland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev